Sunday, 9 February 2020

How to Achieve the Perfect Self Tan: CHEAP AND SIMPLE!

Ne vem, kako si ti s tem, ampak jaz obožujem videz zagorele polti!:) Poudarjam, samo videz. Zavedam se škodljivosti sončnih žarkov, solarijev in podobno, zato se zadnja leta on/off spogledujem s kremami za samoporjavitev. Vseeno bi tudi sama rada odložila proces staranja (sonce ga definitivno, definitivno pospeši). Vedno me sprašujete, katere izdelke priporočam, kateri je tisti "must have izdelek". Večinoma uporabljam res poceni samoporjavitvene kreme oz. najraje imam penasto (mousse) teksturo. Skozi leta sem ugotovila, da bistvene vloge ne odigra dejstvo, koliko EUR odšteješ za samoporjavitveni izdelek, ampak je najpomembneje to, kako pripraviš kožo na samoporjavitev in kako za kožo skrbiš po njej. Preverjeno.

Danes ti bom predstavila, kako ta postopek izgleda pri meni:) Upam, da najdeš koristne informacije tudi zase, če imaš kakšno dodatno vprašanje, me poišči na Instagramu (@sindiana.jones), kjer ti z veseljem odgovorim na zagate:)

1. PRIPRAVA KOŽE NA NANOS SAMOPORJAVITVENEGA IZDELKA


Moj lepotilni dan v tednu je petek:) Pa tvoj? Na ta dan (oz. večer) res poskrbim za telo, dušo & co.  Sem spada tudi self-tanning rutina. Najprej pod tušem uporabim piling (tale na sliki je iz DM-a), drugače pa si piling lahko čisto enostavno pripraviš tudi doma, iz grobe soli ali sladkorja. Po pilingu "uredim" še depilacijo (celotnega telesa) in se z brisačo zbrišem do suhega (pomembno! Krema za samoporjavitev ne sme priti v stik z vodo, ker bodo nastale grde lise).

2. NANOS SAMOPORJAVITVENEGA IZDELKA


Koža je sedaj pripravljena na nanos izdelka za samoporjavitev. Trenutno uporabljam mousse iz Primarka (na fotki), stane pa samo 4 EUR! Na embalaži piše, da je light/medium in sem bila najprej skeptična, da mi bo presvetla,  ampak ker drugih (npr. dark) niso imeli, sem vzela tega. Prijetno presenečenje! Že med nanosom se je razvila temnejša barva, taka, kot sem si jo želela.  Jupi!:) Barvo nanašam s posebno rokavico (na fotografiji), mislim, da je tudi iz Primarka. Ko tega nimam (roko na srce: izgubim), potem uporabim navadne rokavice za enkratno uporabo. Nasvet: nanašaj tanjše plasti izdelka ter nanašaj s krožnimi gibi. Nasvet številka dva: prosi fanta, da ti pomaga pri nanašanju na hrbet:D Malo počakam, da se izdelek na koži posuši, oblečem ohlapno pižamo, grem spat in se zjutraj stuširam. Ne se prestrašit, če bo voda res zelo umazana, pogled dol lahko izgleda brutalno...:) Je pa toliko prijetnejši nato pogled v ogledalo, menim, da z lepim self-tanom ne samo telo, ampak tudi oblačila bolje izgledajo (sploh kontrasti s svetlejšimi oblačili, pa tudi s temnimi ni slabo!:)).

3. SINDI, OBRAZ TUDI??


DA. Jaz uporabljam tale izdelek za obraz, je na kapalko (iz DM-a). Enostavno primešam k nočni kremi in je to to:) Zjutraj me ne pozdravi bled obraz, ampak kot da sem se zbudila na Bahamih (minus sončne opekline:D). Šala, vsekakor polt izgleda veliko bolj zdrava in v tem primeru enotna s (temnejšim) telesom.


4. NEGA IN PODALJŠEVANJE OBSTOJNOSTI

Spet ne morem mimo tega, da ne bi poudarila, da je skrb za nego kože izjemno pomembna. Ni vseeno, ali nanašamo kremo za samoporjavitev na negovano ali nenegovano kožo. Ne glede na vse, sama po tuširanju VEDNO obvezno uporabim kremo za telo, tako je moja koža skoraj vedno pripravljena na samoporjavitvene izdelke. Obstojnost samoporjavitvenega izdelka podaljšuješ na enak način: po vsakem tuširanju uporabi čim bolj bogato kremo za telo. Ta petek (teden dni po nanosu omenjenega samoporjavitvenega izdelka), ni bilo potrebe po ponovnem nanosu (vseeno sem malo nanesla, saj sem želela res dobro testirati izdelek, preden napišem objavo), saj je bila barva še vedno sveža! Nisem mogla verjeti:)

5. ALTERNATIVE, ČE SE TI "NE DA", "PA VSEENO BI..."


Ta izdelek sem že omenila in ga enostavno vedno moram imeti doma. Gre za obarvano kremo za telo,  ki res da tisti bronze, sun kissed videz. Jaz jo obožujem. Mene njen subtilen vonj še vedno malo zmoti, ampak če koga vprašam, ali smrdi, mi odgovori, da ne. Morda so vljudni, ali pa sem jaz preobčutljiva:D Kakorkoli, izdelek je vseeno must have. Ne rabiš posebnih priprav, uporabiš jo kot običajno kremo za telo (tudi tu priporočam uporabo rokavic ali pa si čim prej speri dlan:)). Po mojem mnenju bo končni videz verjetno vseeno boljši, če upoštevaš zgoraj naštete korake:)

Upam, da sem bila vsaj malo v pomoč!:)Se beremo kmalu, GUDBAJ!:)
SHARE:

2 comments

© Sindiana Jones

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig