Wednesday, 26 April 2017

Keune Ambassador: Come to Buhair With Me!+Tips&Tricks


Tokrat sem obiskala frizerski salon BUHAIR (klik) v Mariboru. Moja črna barva je potrebovala osvežitev in tako sem se prepustila rokam Boštjana in ostalih umetnikov "luštnega" salona v centru Maribora. Domov sem šla z veliko več kot le novo barvo las in to "nekaj več" želim danes deliti tudi s teboj:)
Najprej si je Boštjan ogledal moje lase in hitro ugotovil, da jim primanjkuje vlage in sijaja. Odločil se je za barvanje tipa SEMI COLOR (njihov, torej Keune izum, ki je vsako leto nagrajen!). Gre za "ton na ton" barvanje (s semi colorjem lasu ne moremo svetliti), brez amoniaka, ki vsebuje silsoft tehnologijo, ki dodatno zapira kutikulo – povrhnjico las, kar daje sijaj, mehkobo, ter dolgotrajnost barve. Gre za fizikalni namesto kemični proces, kar pomeni, da ne uničuje las. Las postane bolj sijoč, kvalitetnejši in zaščiten pred zunanjimi vplivi (klor, sonce). Za še lepšo črno barvo se je Boštjan odločil, da bo barvi dodal malo petrolej zelene-za večjo globino! Waw!Boštjan me je tudi vprašal, kako si sama negujem lase. Povedala sem mu, da uporabim najprej šampon (enkrat), nato balzam in še masko. Nato mi je razložil, da je za optimalne rezultate potrebno dvakratno šamponiranje. Najprej se šampon ne speni (las se očisti), v drugo se pa naj bi šampon spenil (včasih, ko sem vseeno dvakrat šamponirala, mi ni bilo jasno, zakaj se enkrat šampon speni in drugič ne). Nato, kot drugi korak, kar je mene najbolj presenetilo, uporabimo masko za lase (pa še to ne ob vsakem pranju, morda pri vsakem tretjem, saj maska potegne pigmente iz kutikule; prav tako jih zapira počasneje kot regenerator). Masko navadno pustimo učinkovati od 3-5 minut, odvisno od proizvajalca (glej navodila). Nato kot tretji korak uporabimo še regenerator oziroma balzam, ki pa kutikulo dokončno zapre. Dodaten namig: Po sveže barvanih laseh maske ne uporabimo takoj! Glej zgoraj: maska potegne pigmente iz kutikule.

Ta sprej smo uporabili pred oblikovanjem las

In pa še končni rezultat zadovoljne stranke :) Medtem ko ti bereš to objavo, jaz že razmišljam o naslednjem stylingu v frizerskem salonu BUHAIR. Imaš kakšno idejo?;) Vsekakor ti priporočam obisk salona, če se želiš prepustiti rokam profesionalcev in mimogrede ujeti kakšen nasvet glede nege tvojih lask:) Več o salonu Buhair si lahko ogledaš na njihovi Facebook strani: klikni tukaj.

Se beremo kmalu,

xx


SHARE:

No comments

Post a comment

© Sindiana Jones

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig