Friday, 3 March 2017

Moja prva športna masaža


Najprej moramo razčistiti eno stvar: obožujem masaže! Res, obožujem (bolj kot večina populacije, ki trdi, da obožuje masaže :P). Če bi morala izbirati med čimerkoli in masažo, izberem slednjo. Predstavlja mi (skoraj edini) način popolne (fizične ter HKRATI mentalne) sprostitve; večkrat med masažo tudi zaspim oz. mi predstavlja neke vrste meditacijo. Tako sem se z veseljem odzvala na povabilo s strani Terapevtske in masažne storitve Krcić (klik), da preizkusim katero od njihovih številnih storitev. Že dolgo časa sem imela namen iti na športno masažo, saj mi je večina preizkušenih masaž preblaga; tako, da sem bila zelo vesela, ko sem videla, da se Terapevtske in masažne storitve Krcić ukvarjajo še posebej s športniki; torej ponujajo razne terapije, športne masaže ipd. Ker, kot zdaj že veste, aktivno treniram 6 dni na teden in ker (k sreči) nimam nobene poškodbe, sem tokrat izbrala klasično športno masažo celega telesa

Zakaj športna masaža? Beri naprej!Pri športni masaži izločamo mlečno kislino skupaj z odpadki iz telesa, odpravlja se bolečina in zgoščena mišična vlakna kar omogoča hitro regeneracijo tkiv. Na ta način lahko odpravimo tudi razne bolečine. Samo izvajanje športne masaže je v veliki meri podobno klasični masaži, s tem da je športna masaža močnejša in intenzivnejša (kar meni predstavlja velik plus!). Posebej se posvetimo vezivnemu tkivu in mišičnim skupinam, ki so pri določenem športu najbolj obremenjene. Izkazalo se je, da imam na račun treningov zelo obremenjene "liste" in tetivo ter zgornji del hrbta, zato je maser več časa posvetil tem predelom. Takoj po masaži sem se počutila prerojeno, lahko in brez občutka "zategnjenosti", tudi spala sem veliko boljše kot ponavadi. Naslednji dan sem čutila rahlo bolečino na obremenjenih mestih, ki je po dnevu ali dveh izzvenela in tudi prvi trening po masaži je bil tudi opazno boljši kar se "performansa" tiče.


Masažo bi definitivno priporočila vsem športnikom vsaj enkrat tedensko, tako pogosto bom tudi sama obiskovala Terapevtske in masažne storitve Krcić.  Zakaj se odločiti za masažo in kaj so njene prednosti:

-zmanjšuje napetost v mišicah 
-izboljša cirkulacijo
-zmanjšuje stres
-pospešuje celjenje
-izboljša gibljivost
-spodbudi imunski sistem
-pospeši pretok limfe
-izboljša spanec.Pri Terapevtske in masažne storitve Krcić se lahko naročite tudi na ostale storitve: 

Rehabilitacija poškodb (protibolečinske terapije-Tens)
Terapevtske masaže
Magnetna terapija
Ultrazvok terapija
Kinesiotaping
Vakum terapija&masaža.

Več informacij lahko dobite na Facebook strani Terapevtske in masažne storitve Krcić ali na telefonski številki 040 658 275.


Si že preizkusil/a športno masažo ali imaš namen? Tvojih izkušenj in misli bom vesela spodaj v komentarjih.

xx,


SHARE:

No comments

Post a comment

© Sindiana Jones

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig