Monday, 9 January 2017

Moja izkušnja z japonskim naravnim liftingom obraza

Terapevtsko-lepotni salon Harmonija

Pozdravljene! Danes vam bom predstavila svojo izkušnjo z refleksoterapijo obraza z japonskim liftingom in kristaloterapijo. Verjamem, da se zadeva morda tudi vam sliši zelo eksotično, tudi jaz sem bila prijetno presenečena nad povabilom gospe Saše Šuvak iz terapevtsko-lepotnega salona Harmonija, saj razen enega obiska pri kozmetičarki nimam veliko izkušenj z raznimi profesionalnimi negami obraza. Gospa Saša mi je razložila, da bo zadeva potekala nekako takole:

"Japonski lifting je masaža z izključno 100% šipkovim oljem. Kožo pred postopkom očistim morebitnih nečistoč in ostankov make up-a z nežnim odstranjevalcem  nato pričnem s kratko refleksoterapijo obraza, ki izredno ugodno vpliva na zdravje in počutje. Tako pripravim obraz na japonski lifting.  Japonski lifting je precej močna masaža pri kateri ročno premikam mišice na obrazu. S tem ponovno pride do poudarjenih in osveženih potez obraza. Drobne gube, vse podkožne nepravilnosti, mozoljčki ipd. izginejo že ob prvem tretmaju. Stranke ponavadi kar ne morejo nehat božat svojega obraza, saj je ta mehkoba resnično neverjeten občutek. Japonski lifting traja približno 1 uro, nato po sami masaži uporabim še hranilno masko, saj med masažo delam hkrati tudi limfno drenažo, torej gredo odpadne snovi "ven" in je potrebno kožo dodatno nahraniti."


S kolegico Sanjo (kateri se zahvaljujem za čas, potrpežljivost in fotografije:)) sva se nato zapeljali do Radovljice, kjer ima gospa Saša salon. Deležni sva bili toplega sprejema, sam prostor je imel neverjetno energijo (kot sem kasneje izvedela, ima gospa Saša več opravljenih certifikatov: certifikat angelskega terapevta, reiki, certifikat ScalarPrana terapevta in za izvajanje refleksoterapij). Med samim procesom sem se zelo sprostila, dobila sem pa tudi odgovore na vsa svoja vprašanja glede refleksoterapije z japonskim liftingom: 

KAJ TOREJ JE JAPONSKI COSMO LIFTING OBRAZA?

Japonski  lifting obraza je nevro-senzorična metoda stimulacije mišic, ki se izvaja z ročno masažo mišic na obrazu. Pri tem se uporablja izključno naravna olja npr. šipkovo olje.

Z japonskim cosmo liftingom obraz oblikujemo tako, da je z dvigom obraznega tkiva videti svež in sijoč, obrazne mišice se učvrstijo, gube so manj izrazite. S stimulacijo živčevja in akupunkturnih točk se uravnoveša tudi telesno in duševno zdravstveno stanje. Zdravje in lepota v enem, primerno tako za ženske kot za moške vseh starosti.

V procesu staranja je vse izrazitejše pomanjkanje vode v celicah. Ta učinek je še posebej opazen na koži obraza zaradi obilice žilic in živcev. Vse to ima veliko opraviti s konceptom tradicionalne kitajske medicine, ki pojmuje človeško telo kot mrežo kanalov, kjer harmoničen pretok energije zagotavlja zdravje in lepoto.

Pojav izraznih mišic lahko razumemo na dva načina: nastanejo kot izraz notranjega doživljanja in navad, lahko pa jih razumemo tudi kot čustvene brazgotine. Z japonskim cosmo liftingom obraza sprostimo notranje napetosti, kar lahko pojasni dobro počutje, ki nas prevzame ob tej terapiji.

Z delovanjem na akupunkturne točke in refleksne cone obraza v kombinaciji z metodologijo japonskega liftinga obraza in limfne stimulacije, z japonskim cosmo liftingom obraza dosegamo izjemne rezultate glede videza celotnega obraza in hkrati izboljšamo zdravje kože ali telesne težave.
Tako je japonski cosmo lifting obraza odlična alternativa kirurškim posegom za pomlajevanje obraza, saj zagotavlja primerljivo trajne in kvalitetne rezultate brez stranskih učinkov.

Z refleksnimi točkami delujemo tudi na celotni limfni sistem. S tem dosežemo učinek čiščenja (detoksifikacijo) tj. izločanja toksinov iz telesa, hkrati pa tako dosežemo tudi čiščenje kože celega telesa, vključno kožo obraza, ki je del kože celega telesa. Ker je japonski cosmo lifting zelo sproščujoč tretma, prežene stres iz telesnih mišic prav tako tudi iz mišic obraza.

S tem dosežemo notranje ravnovesje, sprostitev in dobro počutje v celem telesu, kar se bo vedno izrazilo tudi na obrazu. 


KATERE IZDELKE UPORABLJAMO ZA IZVAJANJE JAPONSKEGA COSMO LIFTINGA?

Pri izvajanju terapije uporabljamo seveda posebne prijeme, ki so natančno določeni za izvajanje.

Delamo po raznih conah obraza in s tem spodbudimo mišice na obrazu k temu, da postanejo bolj prožne in gibčne. Prav tako pritiskamo na meridiane in s tem krepimo tudi naše notranje organe. Torej v eni terapiji prejmete tako čvrstost obraznih mišic in hkrati krepitev oziroma zdravljenje telesa. Pri izvajanju terapije pa seveda uporabljamo tudi posebno deviško hladno stiskano šipkovo olje, ki ga je razvila avtorica metode Lone Sorensen. Za pridelavo šipkovega olja se ne uporablja topil, pri ekstraciji je sedimentirano, ni kemično rafinirano in prav tako se za antioksidacijo uporabljajo naravni tokoferoli. Ta olja so bistvena, ko gre za nujne sestavine za sintezo prostoglandinov  generiranje celic, rast in druge telesne in biokemične procese ki jih povezujemo z regeneracijo tkiv. To so med drugim razlogi zakaj s šipkovim oljem dosegamo tako dobre rezultate pri zgoraj omenjeni uporabi.

Šipkovo olje se uporablja v kozmetiki in dermatologiji za izdelavo krem za obraz in telo, losjonov, ter za zdravljenje kapilar. Zaradi velike vpojne moči se šipkovo olje uporablja neposredno na koži. 

Prednosti olja so:
-preprečuje dehidracijo
-preprečuje prezgodnje staranje kože
-zmanjšuje učinek staranja zaradi sončnih žarkov.

Šipkovo olje vsebuje tudi veliko vitamina C ter drugih mineralov in vitaminov; seveda pa ob koncu terapije uporabimo tudi hranilne maske, ki blagodejno vplivajo na našo kožo. Z uporabo maske koža asorbira snovi in minerale ter jih prenese v telo.

KOLIKO TERAPIJ JE POTREBNO ZA OPTIMALEN UČINEK JAPONSKEGA COSMO LIFTINGA?

Število potrebnih terapij je odvisno od stanja kože in stanja telesa osebe, ki prihaja na terapijo.  Za resnično pomlajen in učinkovit videz se priporoča od 8 - 12 terapij. Moramo pa poudariti, da je učinek viden na obrazu in počutju osebe že po prvi terapiji. Po končanih terapijah je učinek takšen , kot če bi si naredili kirurški lifting, vendar moramo poudariti da je to povsem naravna metoda  torej veliko bolj zdrava in koristna za celotno telo kot kirurški poseg, kateri lahko pusti tudi posledice na vašem obrazu. 

KAKO DOLGO JE VIDEN UČINEK JAPONSKEGA COSMO LIFTINGA PO TERAPIJAH?

Učinek delovanja japonskega cosmo liftinga je podoben kot pri kirurških posegih (npr. botoxu). Trajanje učinka pomlajevanja je od 7 do 9 mesecev po terapijah. Po tem času je priporočljivo ponovno obiskati terapevta in narediti nekaj ponovitvenih terapij, saj s  tem podaljšamo učinek terapije.

Namenimo nekaj besed še sami kristaloterapiji  (meni osebno je bil ta del najbolj zanimiv):

Kristaloterapija je zdravljenje s pomočjo kristalov, ki s svojo barvo in sestavino celovito vplivajo na človeka. S pomočjo kristaloterapije ne zdravimo le posledic, ampak gremo vse do vzroka naših težav.
Vsak kristal ima namreč edinstveno strukutro in tako deluje na določeni frekvenci, ki je osnova za zdravilne sposobnosti kristala.

Kristaloterapija nam je v veliko pomoč in podporo na vseh področjih našega življenja, saj z njo uravnavamo telesno, razumsko, čustveno in duhovno ravnovesje. S pomočjo kristalov z lahkoto odpravljamo blokade in zavore v človeku, čistimo in uravnovešamo čakre ter obnovimo avro. Hkrati pa kristali pripomorejo k ponovni vzpostavitvi stabilnosti in ravnotežja za vse organe ter aktivirajo samoozdravljenje celotnega organizma. Prav tako lahko z njimi očistimo, zaščitimo in energetsko podpremo življenjski prostor oz. okolje v katerem živimo.

Večina ljudi zdravljenje s kristaloterapijo doživlja kot prijetno, umirjajoče ter sproščujoče. Veliko pa jih tudi zazna delovanje kristalov, in sicer v obliki občutkov toplote, pikanja, mravljincev, mrazenja, energetskega valovanja.

Že po prvi kristaloterapiji lahko pričakujete izjemne rezultate, kot so: dobro počutje, olajšanje raznovrstnih bolečin, ozdravljenje prehlada in gripe, prenehanje težav s prebavo, pomoč pri težavah s hormoni (menopavza, pms), imunskim sistemom, pri odvisnostih (od alkohola, cigaret …), pri kvaliteti spanja, pri odnosih (partnerskih, družinskih, prijateljskih, službenih), pri nestabilnem čustvovanju, povečanje koncentracije, izginotje treme (v šoli, nastopi…), olajšanje pri žalovanju in tudi pomoč ali celo prenehanje težav pri ostalih zdravstvenih težavah (s plodnostjo, alergijo, anoreksijo, bulimijo, debelostjo, depresijo, kompulzivno prenajedanjem…). 

(VIR: http://www.angelsarewhispering.com/kristaloterapija)

Sama izkušnja je bila neverjetna in čeprav sama še nimam izrazitih gubic, je bila koža na obrazu po tretmaju napeta, a hkrati res tako neverjetno mehka in sproščena. Po tretmaju se sploh nisem želela naličiti, saj je bila koža v vrhunskem stanju; sijoča in z lepim tenom.

Sedaj pa sledi DARILO še za vas drage bralke:

gospa Saša  PODARJA eni bralki razvajanje z refleksoterapijo, japonskim liftingom, kristaloterapijo in nego obraza. Za sodelovanje v nagradni igri v komentar zapiši, zakaj spremljaš moj blog in o kakšnih temah bi si želela brati v prihodnje :).

!!! POZOR: s kodo SINDIANAJONESBLOG pa lahko izkoristiš 20% POPUST na japonski lifting; ob naročilu oz. obisku pri gospe Saši ji enostavno poveš, da te pošiljam jaz.  Pa prijetno razvajanje ti želim!:)

Se beremo kmalu,

xoxo,

SHARE:

4 comments

 1. Z veseljem preberem vse objave o različnih outfitih, da še sama dobim kakšno idejo :) Še vedno pa so mi najljubše objave o kozmetiki in negi. Mogoče bi si želela več objav o tem kako si preoblikovala telo, kakšni so tvoji treningi in podobno :)

  ReplyDelete
 2. Ker imaš objave iz najrazličnejših tem in predvsem me fascinira to, kako prijazna si. Všeč mi je, kako se potrudiš za bralke in kako z veseljem vse to delaš. Všeč so mi tvoje fotografije, predvsem na instagramu, ter stil oblačenja, ki te pritegne na prvi pogled. Vglavnem vse naj naj:) Je pa res, da me kljub že dobljenih informacijah zanima, kako poteka tvoj dan in kako delaš na tem, da si urdila in spremenila svoje telo! Vse najnaj še v prihodnje ❤

  ReplyDelete
 3. Natalie Balažek9 January 2017 at 21:22

  Z veseljem prebiram VSE tvoje objave, najbolj pa me navdušuje tvoj osebni stil in sočutje do živalic <3 Občudujem tvojo vztrajnost in entuziazem na vseh področjih!

  ReplyDelete
 4. Punce, hvala za vzpodbudne besede in ideje, dale ste mi veliko navdiha za nadaljnje ustvarjanje:) Po naključnem žrebu je bila izbrana zmagovalka in to je...

  BEA MIHELIČ :)

  Čestitam in hvala vsem za sodelovanje <3

  ReplyDelete

© Sindiana Jones

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig